Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@19:02:28 GMT

مطالعات لرزه‌نگاری در شهرهای مازندران آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۱۲۶۶۱

مطالعات لرزه‌نگاری در شهرهای مازندران آغاز شد

معاون فنی و اجرایی اداره کل راه و شهرسازی مازندران با اشاره به قرارگیری مناطق مختلف استان در مسیر کمربند زلزله گفت:مطالعات لرزه‌نگاری در شهرهای مازندران آغاز شد. ۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۲ استانها مازندران نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، سید عباس رهگشای عصر امروز در دوازدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر ساری با اشاره به اجرای پروژه ریز پهنه بندی زلزله و مدیریت بحران شهری ساری اظهار داشت: باید موضوع ریزپهنه بندی با جدیت از سوی مدیران استان دنبال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون فنی و اجرایی اداره کل راه و شهرسازی مازندران  با اشاره به اینکه 1458 زمین لرزه در مازندران از سال 91 رخ داده است، افزود: مطالعات لرزه نگاری در شهرهای مهم استان در دستور کار قرار دادیم و در همه شهرها ریزپهنه بندی زلزله انجام شده است.

وقوع 7 زلزله بالای 6 ریشتر در مازندران

جعفریان، مجری ریزپهنه بندی شهر ساری نیز با اشاره به اینکه در کل ایران منطقه پرخطر از حیث وقوع زلزله محسوب می‌شود، گفت: شیلی از پرخطرترین کشورهای دنیا در حوزه زلزله است و ایران نیز همانند این کشور منطقه بسیار خطر بوده و باید بسیار مقوله زلزله را جدی بگیریم.

وی با بیان اینکه عزم جدی برای آمادگی در شرایط زلزله باید در ایران وجود داشته باشد، افزود: فلات ایران همواره در معرض خطر زلزله بوده است و باید توجه بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه زلزله نگاری با اشاره به اینکه در سال 1336 بالغ بر 1500 نفر با وقوع زلزله 7.3 ریشتری در منطقه سنگچال بندپی بابل صورت گرفته است، گفت: 277 زلزله بالای سه ریشتر در صد سال اخیر در مازندران به وقوع پیوسته است.

وی با بیان اینکه 7 زلزله بالای 6 ریشتر در صد سال اخیر در مازندران اتفاق افتاده است، افزود: در زلزله سال 82 بم 40 هزار کشته، 50 هزار زخمی و 90 درصد تخریب ساختمان‌ها در این حادثه پس از دو هزار و 500 سال از وقوع زلزله در بم اتفاق افتاده است.

این استاد دانشگاه با اعلام اینکه از زلزله‌های اخیر در غرب کشور باید درس بیاموزیم، تصریح کرد: آئین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله، شتاب سه دهم جی را برای دوره بازگشت 475 سال نشان داده و به عبارتی بیش از دو برابر شدت زلزله شدیدتر از وقوع آن بوده است.

وی با بیان اینکه الگویی برای ساخت و ساز ابنیه احداثی بروی گسل‌ها در شهرهای کشور نداریم، افزود: لزوم ریزپهنه بندی شهرهای استان مازندران امری ضروری و جدی بوده چرا که گسل‌های محروم البرز، خزر و فیروزکوه در مازندران قرار دارد.

جعفریان با اشاره به اینکه ساری مرکز مازندران بر روی گسل خزر قرار دارد، تصریح کرد: این گسل به طول 600 کیلومتر بوده از گرگان تا لاهیجان ادامه دارد که طول دامنه خزر را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه هر میزان طول گسل در مناطق بالا باشد خطر نفوذپذیری در موقع زلزله بسیار بالا است، افزود: مرکز شهر ساری 3.5 کیلومتر با گسل خزر و 3705 کیلومتر با گسل شمال البرز فاصله دارد.

جعفریان با اعلام اینکه سد مخزنی شهید رجایی با حجم مخزن 160 میلیون متر مکعب در نزدیکی گسل شمال البرز قرار دارد، تصریح کرد: بسیاری از سدهای در دست احداث مازندران نیز در جوار یا اطراف گسل‌های خزر و البرز و فیروزکوه بنا شده است.

وی بیان کرد:  وجود گسل‌های فعال مازندران و تجربه زلزله‌های مخرب، گسترش جمعیت استان و گرایش به سازه‌های بلند، تاثیر بر طرح‌های جامع توسعه شهری جهت گسترش شهر لزوم ریزپهنه بندی شهرهای استان را دوچندان کرده است.

انتهای پیام/

R41358/P1494/S6,74/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۱۲۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل

روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ساری اعلام کرد: سرجنگلبان و مأمورین سرجنگلبانی امام‌زاده عبداله در جریان گشت و سرکشی از حوزه استحفاظی، موفق به کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق شدند.

متخلف که اقدام به قطع درختان ارزشمند جنگلی و حمل چوب آلات مقطوعه بوسیله دواب می‌نمود، شناسایی و پس از تنظیم پرونده تخلف، به مرجع قضایی معرفی خواهد شد.

هموطنان می‌توانند در صورت مشاهده وقوع هرگونه تخلف در حوزه منابع طبیعی از قبیل قطع و حمل چوب آلات جنگلی، برداشت و حمل گیاهان مرتعی، برداشت و حمل محمولات فرعی جنگلی (چلم، خزه، سرخس و...) تصرف و تخریب اراضی ملی و حریق در عرصه‌های جنگلی و مرتعی را با شماره‌های ۲۴ ساعته امداد جنگل و مرتع ۱۵۰۴ و ۱۳۹ در میان بگذارند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • ثبت ۵ زمینلرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند